Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in analize obiska tega spletnega mesta. Več ...
Dovoli Zavrni
si | en
| PUM | Natura 2000 | Sklad dela | Podjetno Zasavje |
Podvine 36
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija
tel.: + 386 (0)3 56 60 500
fax.: + 386 (0)3 56 60 510
Išči
ANKETA
V obdobju 2014-2020 Zasavje potrebuje predvsem vlaganja v
gospodarstvo
ljudi in znanje
prostor in okolje
POVEZAVE
PODROBNEJE

Arhiv projektov

Projektno učenje za mlajše odrasle, PUM Zasavje


Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM)
Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) je javno veljaven izobraževalni program, namenjen mladim v starosti od 15 do 25 let, ki so iz različnih razlogov prekinili šolanje, niso zaposleni, so pa pripravljeni storiti nekaj zase.
Regionalni center za razvoj Zagorje program PUM izvaja že od leta 2008. V obdobju od 2005-2013 je bil sofinanciran s strani EU iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Od januarja 2014 do junija 2015 pa je pod okriljem Zavoda RS za zaposlovanje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter sofinanciran s strani EU iz Evropskega socialnega sklada in je za udeležence brezplačen.


NAMEN PROGRAMA:

Namen programa je mlade ponovno motivirati za izobraževanje, saj so izstopili iz rednih programov izobraževanja in pred tem niso pridobili poklicne izobrazbe. Torej program ima funkcijo motiviranja k nadaljevanju prekinjenega šolanja, k odločitvi za drugačno obliko izobraževanja ali iskanju zaposlitve. Je neformalna možnost izpopolnjevanja, v katerem mladi dobijo pozitivne spodbude in izkušnje pri učenju in druženju. Skušamo jim omogočiti, da v enem letu preverijo svoje interese in odkrijejo nove, se preizkusijo na določenih poklicnih ali drugih področjih, razvijajo svoje sposobnosti in se soočijo z zahtevami realnosti.


KAKO?

Delo poteka po metodi projektnega dela, učijo se z aktivnim sodelovanjem v različnih projektih kjer mentorji in udeleženci skupaj rešujejo konkretne probleme, ki izhajajo iz skupno dogovorjenih in za vse zanimivih projektnih vsebin. Udeleženci so pri tem motivirani za sodelovanje in učenje na ta način postane smiselno. Mentorji so mladim pri učenju predvsem svetovalci, saj cilje posameznika dosegajo predvsem ob medsebojnem spoštovanju in skupnem iskanju rešitev.
Uspešni projekti, ki smo jih izvedli doslej so npr. film, časopis, fotografska razstava, Pumovska kronika,...
Pri našem delu tesno sodelujemo z ustanovami kot so Zavod RS za zaposlovanje in njegove izpostave ter Centri za socialno delo. Prav tako se povezujemo z mladinskimi centri, Zasavsko ljudsko univerzo, s šolami in drugimi sorodnimi organizacijami v Sloveniji.


KDAJ?

Mladi med 15 in 25 letom se lahko vključijo v PUM kadarkoli med šolskim letom. Program poteka od ponedeljka do petka od 9.00 do 14.00 ure. Mladi lahko pridejo samoiniciativno ali po priporočilu svetovalke na Zavodu za zaposlovanje. V primeru, da se želijo vključiti v program, pri svoji svetovalki na Zavodu za zaposlovanje podpišejo pogodbo o vključitvi na podlagi katere imajo pravico do dodatka na aktivnost in povračila potnih stroškov.


ZAKAJ?

Program PUM je zelo uspešen - raziskave so pokazale, da se vsako leto med 60 in 70 % udeležencev ponovno vključi v izobraževanje, ga zaključi ali poišče zaposlitev.


MENTORJI

Ida Smajlagič, Marjeta Vaupot, Barbara Kaluža
Telefon: 03 56 60 500; 03 56 60 509; 031 763 719
Elektronska pošta: info@rcr-zasavje.si; ida.smajlagic@rcr-zasavje.si

 


Nosilec: Regionalni center za razvoj
Sodelujoči: Program delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada
Izvajalec: Regionalni center za razvoj
Vrednost:
Kontakt: Ida Smajlagič
Začetek in konec operacije: 02.01.2014 do 30.06.2015
Copyright © 2009 Regionalni center za razvoj d.o.o., vse pravice pridržane
Vsa vsebina je avtorsko zaščitena in se je ne sme distribuirati brez predhodnega dovoljenja.

Izdelava Spletni studio Inframe