Veliko je segmentov, kjer se delovna zaščita uporablja

Če ne bi obstajala delovna zaščita, marsikakšno delo, ne bi bilo možno opravljati. Je pa zelo zanimivo, kako se vse vedno bolj izboljšuje z leta v leto. Če naletim kdaj, na kakšne stare fotografije, kjer se vidi, kakšna je bila delovna zaščita pred leti, se vedno vprašam, ali je bila tudi varna. Je pa res, da je bilo delo, kjer se je delovna zaščita potrebovala takrat tudi drugačno. 

Veliko je segmentov, kjer se delovna zaščita uporablja

Kje vse lahko najdemo dela, kjer je delovna zaščita obvezna. Včasih na prvo žogo ne najdem v svojem spominu niti ene ideje, ko pa malce bolje pomislim je pa tega res veliko. V zdravstvu in gradbeništvu je tega res ogromno. Potem so poklici kot recimo gasilci, policaji in dela v proizvodnji. Res je veliko tega in glede na to, da se takšna zaščita vedno potrebuje, potem je verjetno izdelava takšnih oblačil ali pa prodaja lahko zelo donosen posel. Če seveda postane nekdo prepoznaven na trgu. Ta del je morda malce bolj delikaten, saj je konkurenca danes res velika na vseh področjih. Vsak si želi, da bi našel nekaj, kar je donosno in edinstveno, ampak žal je iz leta v leto to vedno težje. Vsekakor se bo tudi delovna zaščita morala razvijati, ker se mora, ampak v katero smer vedo le potrošniki tega. 

Na srečo moje delo ne zahteva takšnih oblačil. Imam pa sestrično, ki dela v zdravstvu in so primeri, ko je delo skoraj nemogoče brez tega, da bi imela primerna oblačila. Ko je bila pandemija, je bila delovna zaščita resnično obvezna. Začetki pandemije so bili resnično skrb vzbujajoči in takrat me je res skrbelo zanjo, kljub temu da ne bi bil virus zanjo usoden. Na srečo ni bilo prehudi, ko je zbolela, ker ima očitno dober imunski sistem. Še bolj na srečo je bilo pa to, da je zbolela le enkrat, kar pomeni, da je bila delovna zaščita res zelo dobra.