Dermatološka klinika Ljubljana, kako do vas?

Ker na svoji koži opažam rahle spremembe, sem se odločila za pregled pri dermatologu. A kaj, ko je izbira dermatologov v mojem kraju kar raznolika. Slišala sem, da dermatološka klinika Ljubljana izvaja preglede zgolj trikrat dni na teden, kar pomeni, da so po vsej verjetnosti termini za preglede hitro zasedeni. Ker sem zelo pozitivno naravnana oseba in verjamem v moč pozitivnih misli, se odločim, da vesolju pošljem informacije o tem, kako zelo si želim pregleda, ki ga bo izvajala dermatološka klinika Ljubljana.

Prepričana sem, da ste se vsaj rahlo nasmehnili, ko ste prebrali zgornji stavek o mojih tihih željah. Malo za šalo, malo za res. Ker vem, da je dermatološka klinika Ljubljana ena izmed najboljših klinik daleč, daleč naokoli, si želim, da bi svoj prvi pregled opravila prav pri njih. O njihovem delu sem slišala že ogromno. Pa ne samo slišala, tudi številni pisci mnenj na forumih navajajo samo pozitivne izkušnje z osebjem, zaposlenim na kliniki. Navajajo, da so pri svojem delu zelo strokovni ter se pacientu resnično posvetijo. Žal pa se pregledi izvajajo samo preko napotnice oziroma napotitve vašega osebnega zdravnika. Kar je zame velika težava, saj s svojim osebnim zdravnikom ne najdeva skupnega jezika. On namreč pravi, da so moja kožna znamenja v popolnoma normalnem stanju in da ne vidi nobene potrebe za obisk dermatologa oziroma dermatologinje. Groza, moje zavijanje z očmi je verjetno dovolj nazorno, da lahko sklepate, kaj si mislim o njegovih besedah. 

Prepričana sem, da bo dermatološka klinika Ljubljana potrdila moje sume glede kožnih znamenj, zato si še toliko bolj želim pregleda prav pri njih. Trmasta ter vztrajna, da dosežem svoje, dvignem telefon ter zavrtim številko splošnih informacij dermatološke klinike. Po zgolj nekaj besedah, ki sem jih spregovorila z osebo, na drugi strani linije, mi je jasno, da iz te moke ne bo kruha. Na pregled bo treba počakati še naslednjih štirideset dni. S sklonjeno glavo priznam poraz. Prepričana sem, da dermatološka klinika Ljubljana dela vse, kar je v njihovi moči. Čez določena pravila pa žal v življenju ne moremo in prav je tako.