Kopalniške ploščice ne čistim nikoli sama

Na začetku sem sama čistila hišo, potem pa sem spoznala, da mi gre preveč časa in da pogosto nisem dobre volje, ravno zaradi čiščenja, na primer kopalniške ploščice so mi vedno šle na živce in tisti dan, ko sem jih imela namen očistiti, sem bila cel dan slabe volje. Kmalu sem si reka, da tako ne gre več in odločila, da si nabavim čistilko, sedaj kopalniške ploščice čisti ona, in še marsikaj drugega. 

Sprva je čistilka vedno čistila na ponedeljek, ker sem bila prepričana, da je tako najboljše. Pa ni bilo tako. Ker ko je prišel vikend, sem jaz avtomatsko vse videla umazano in začela čistiti vse, tudi kopalniške ploščice, čeprav bi jih v ponedeljek čistilka, enostavno nisem zdržala. Potem pa sem zadeve spremenila, tako sem se odločila, da bo čistilka vse počistila v petek in tako bom lahko jaz uživala vikend, ko bo vse čisto in pospravljeno. 

Mislila sem, da bo lahko čistila samo v petkih, pa ni bilo dovolj, ker smo za vikend pošteno razmetali in zamazali. Sedaj je tako, kot bi moralo biti že na samem začetku, čistilko imam v petek in ponedeljek za celo hišo, tudi za ploščice v kopalnici, ki jih res lepo očisti. Tako lepo se svetijo, da kar ni res, sama jih tako ne bi nikoli očistila, ker kopalniške ploščice zahtevajo svoj čas. 

Sedaj imam to rešeno in povem vam, da je moje življenje veliko bolj sproščeno, kot pa je bilo do sedaj. Sedaj imam vikende zasedene za otroke, lahko se z njimi igram, lahko gremo na izlete in tako se veliko bolj družimo kot pa prej, ko sem čistila sama. Človek ne more verjeti, kako lahko čiščenje hiše vpliva na razpoloženje. Sedaj to vem in prepričana sem, da kopalniške ploščice ne bom več čistila jaz, če mi je ne bo potrebno, ker to pa me res spravlja ob živce.